nucsoara

7 fapte ce ar trebui sa stii despre nucsoara

29/04 2015

Stiati ca in urma cu cateva sute de ani nucsoara a fost unul dintre cele mai valoroase condimente? Indienii adauga nucsoara mai ales la deserturi? Nucsoara provine de pe o insula indoneziana numita Banda. In zilele noastre nucsoara se cultiva in vestul Indiei, Malaezia, Noua Guinee si Sri Lanka. A fost folosit ca si un remediu pentru diferite afectiuni sau pentru a imbunatatii sanatatea in general. In lume este cunoscut ca si un condiment popular, dar si cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Iata 6 dintre dintre beneficii oferite de nucsoara:

  1. tonic pentru creier- nucsoara poate stimuli in mod efficient creierul, ajuta la eliminarea oboselii si a stresului, poate imbunatatii concentrarea, astfel deveind mai eficienti si concentrate la birou sau la scoala.
  2. ameliorarea durerii- nucsoara este un sedativ eficient, folositi in caz de dureri articulare, dureri muscular, artrita. Uleiul de nucsoara aplicat pe zonele afectate calmeaza durerile.
  3. indigestie –nucsoara poate ameliora problem legate de digestie,
  4. nucsoara poate stimula pofta de mancare,
  5. deoarece nucsoara ajuta la eliminarea bacteriilor din gura, este un ingredient comun in multe paste de dinti,
  6. ingrijirea pielii – pentru o piele mai fina si mai sanatoasa incercati tratamente care contin si acest ingredient,
  7. daca suferiti de insomnie, beti o cana de lapte in care sa adaugati praf de nucsoara, va ajuta sa va relaxati si va induce somnul.

Multi bucatari prefera sa razuiasca nucsoara proaspata direct din seminte. Pentru asta este nevoie de o razatoare cu ochiuri mici.

Nucsoara – condiment aromat

Este un condiment cu gust cald, dulce si aromat. Poate fi folosit atat in preparate dulci cat si sarate. Se potriveste bine cu legume (broccoli, varza, dovleac, morcovi, conopida, cartofi, spanac), branza, oua, fructe, carne de miel, paste, stafide, orez, carnati, suc de fructe, etc. Se condimenteaza feluri de mancare din cartofi, imbogatesc gustul carnatiului. Cel mai mare plus aduce in combinatie cu spanacul, oferind o aroma magica. Printre altele este un condiment inevitabil din sosul alb (sosul béchamel).

prajitura cu nucsoara

prajitura cu nucsoara

Putem adauga si la prajituri cu miere, dar sa fim foarte atenti la cantitate, deoarece nucsoara il poate face ca prajitura se devina picanta.

Pentru ca prospetimea sa poate fi mentinuta mai mult timp este recomandat a se depozita intr-un recipient etans. Pentru a incetini pierderea gustului si aromei se recomanda a se feri de caldura, umiditate si lumina directa a soarelui. Nu se recomanda depozitarea in congelator, deoarece congelarea nu extinde termenul de valabilitate a mirodeniilor uscate folosite in mod regulat de bucatarese in preparate.

Ce zici dupa beneficiile enumerate mai sus nucsoara isi va gasi loc pe raftul cu condimente din bucataria ta? Vei incerca sa introduci acest condiment pentru a avea drept rezultat preparate mai interesante la gust? Sunt curioasa sa aflu daca ai avut ceva experiente cu acest condiment, fie ea chiar si negativa.

Sursa poze: http://everydaylife.globalpost.com/substitutions-nutmeg-27171.html

http://veggiedesserts.co.uk/parsnip-maple-and-nutmeg-cake-with-sweet-potato-and-ginger-frosting/

Kinga Monda

Imi place sa mananc sanatos, la fel de mult cum imi place cititul, muzica buna, calatoriile, cumparaturile, sa fiu o gazda buna pentru prieteni dragi, sa experimentez retete noi.

More Posts - Website - Facebook

Share

Despre Kinga Monda

Imi place sa mananc sanatos, la fel de mult cum imi place cititul, muzica buna, calatoriile, cumparaturile, sa fiu o gazda buna pentru prieteni dragi, sa experimentez retete noi.

O părere la “7 fapte ce ar trebui sa stii despre nucsoara

  1. Pingback: Boabele de mustar – mici, rotunde, cunoscute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *