avocado

5 motive de ce este recomandat consumul de avocado

23/03 2015

Avocado se refera la numele fructului popular in intreaga lume, dar si la arborele cu originea in Mexic si Guatemala. Atat fructul cat si copacul sunt comestibile si din acestea se prepara numeroase retete traditionale de pe continentul Americii Centrale.

avocado

avocado

Fructul are utilizari versatile, atat in domeniul culinar cat si cel cosmetic. Astfel, din acest fruct se prepara numeroase masti faciale care revigoreaza tenul si contribuie la mentinerea tineretii sale. Popularitatea sa se refera si la faptul ca acest fruct poate fi consumat in orice perioada a anului.

Ce trebuie sa stim despre avocado

sos guacamole

sos guacamole

Cand cumparam fructul este bine sa stim inainte unele lucruri utile, pentru a-l utiliza cat mai eficient in bucatarie. In primul rand trebuie sa stii ca este un frcut perisabil tocmai de aceea trebuie consumat imediat dupa taiere. Daca totusi doresti sa-l consumi mai tarziu, pastreaza-l in frigider intr-o folie si stropeste-l din abundenda cu zeama de lamaie. In ceea ce priveste taierea, este important sa cureti coaja cat mai aproape de fruct deoarece zona respectiva are o concentratie mare de vitamine si antioxidanti.

5 beneficii oferite de acest fruct:

  • proprietati antioxidante puternice, care ajuta la previnea aparitiei cancerului
  • continut de acid oleic care contribuie la reducerea colesterolului
  • bogat in potasiu si folati
  • continut bogat de Omega 9, un acid gras esential organismului si care are rol antiinflamator
  • ofera numeroase beneficii pielii: efect anti imbatranire, reducerea iritatiilor, pete sau arsuri solare etc.

Cum gatim cu avocado

Este un fruct sanatos utilizat din abundenta in bucatarie si in prepararea unor mancaruri versatile. Gustul sau specific fara zaharuri nu-l face un ingredient recomandat in dulciuri, dar mai degraba in alte retete de baza. Cea mai populara dintre ele este celebra pasta Guacamole, un sos care mai are in compozitie si lime. Acest sos se consuma de regula cu tortillas si chips pentru o mancare rapida in orice moment la o seara de film sau un gratar in familie.

De asemenea, este nelipsit in salate de legume sau fructe, deoarece ii ofera o consistenta si un gust deosebit in orice combinatie aleasa. O alta mancare rapida este varianta la cuptor, care este scobit in interior si poate fi adaugat un ou sau un mix de legume. Poate fi consumat si in mancaruri de baza impreuna cu orez sau paste, in functie de preferintele fiecaruia.

Descopera acest fruct sanatos si iti uram spor la gatit!

Sursa poze: http://feedingvegans.com/wp-content/uploads/2014/10/avocados-1280px-898px.jpg

http://www.buzzfeed.com/tashweenali/super-easy-avocado-recipes?bfpi#.ymxWjr2w8

http://www.simplyrecipes.com/recipes/guacamole_deviled_eggs/

http://www.fussfreecooking.com/recipe-categories/meat-recipes/smoked-salmon-avocado-and-rocket-arugula-salad/

http://www.cookincanuck.com/2014/05/mini-avocado-hummus-quesadilla-recipe-healthy-snack/

http://www.adventures-in-cooking.com/2011/03/avocado-fries-with-cilantro-lemon.html#_a5y_p=2246406

Rozina Fabian

Pasionata de scris si calatorii. Iubitoare a bucatariei italiene. Dependenta de ciocolata si citit.

More Posts

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *