biscuiti_nasture

Biscuiti „Nasture”

03/03 2017

Biscuiti deliciosi pentru cei dragi

 

Biscuiti "Nasture"
 
Timp de pregatire
Timp de preparare
Timp total
 
Autor:
Tipul de reteta: Desert, Dulce, Prajituri
Ingrediente
  • • 250 g faina
  • • 250 g unt sau margarina (tinut la temperatura camerei)
  • • 2 pachete de budinca – poate fi si de difertie arome (in functie de ce budinca vom folosi biscutii vor capata acea culoare si gust – la mine a castigat cea de ciocolata)
  • • 100 g zahar pudra
  • • 1 pachet de zahar vaniliat
Instructiuni
  1. In afara de praful de budinca se amesteca toate ingredientele si se framanta foarte bine. Daca te-ai decis sa folosesti doua diferite arome de budinca, atunci imparte aluatul obtinut in doua parti egale. Incorporeaza in fiecare continutul pachetului de budinca. Framanta din nou, ca sa fie culoarea cat mai uniforma.
  2. Din aluat luam cat de marimeaza unei nuci , formam bilute si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  3. Poti oferi si forme biscuitilor, de exemplu cu ajutorul unei furculite –apasa putin furculita peste aceste bilute si vei obtine dungi.
  4. Daca doresti model de nasturi ai de efectuat urmatorii pasi: apasa putin bilele, cu ajutorul unui pahar de tuica (partea de jos) ii oferi forma rotunda si cu scobitoare poti face gaurele (doua sau patru- in functie de preferinta). Asa se modeleaza ambele parti colorate.
  5. Aseaza tava in cuptor preincalzit la 200°C si coacele timp de 10 minute.
  6. Puteti face aceste biscuiti si cu ajutorul copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot ajuta si la final savura delicioasele biscuiti. Este un acompaniament perfect langa cafea pentru cei mari, iar copiii se vor bucura de gustul dulce al biscuitilor.

Share
dulceata de lamaie

Reteta simpla de dulceata de lamaie

09/02 2017

Delicioasa dulceata de lamaie pentru gusturi fine

Daca iubesti gustul lamaii si prajiturile realizate cu ele, atunci cu siguranta iti va placea si dulceata obtinuta din aceste fructe. Intr-adevar realizarea dulcetei este simpla, dar necesita mult timp, insa rezultatul final va depasi orice asteptare.
Dulceata de lamaie
 
Timp de pregatire
Timp de preparare
Timp total
 
Autor:
Tipul de reteta: Dulceata
Ingrediente
  • 1 kg de lamaie
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
Instructiuni
  1. Lamaile se spala foarte foarte bine. Se indeparteaza coaja si partea alba a lamailor, iar apoi se pun intr-un bol cu apa suficienta, incat lamaile sa fie acoperite.
  2. Se lasa la macerat 2-3 zile, se schimba apa de cateva ori.
  3. Dupa 3 zile se scurg lamaile, se taie felii-bucati si se scot samburile.
  4. Intr-o cratita, se amesteca apa si zaharul si se incalzeste la foc mediu.
  5. Dupa 5-10 minute se adauga bucatile de lamaie, se fierbe constant timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
  6. Dulceata obtinuta se toarna in borcane curate, se inchid ermetic si se pun la dust pana se racesc.

Ai incercat sa faci dulceata din aceste fructe? Ti-a placut? Ce parere au avut cei dragi cand le-ai oferit spre servire clatite cu acest gem sau la micul dejun intins pe felia de paine prajita? Care a fost reactia lor?

Sursa poza: www.gatesterapid.ro

 

Share

Apa cu lamaie: 10 beneficii pentru organism

06/02 2017

Cum sa preparam apa cu lamaie:

  • folositi apa de la robinet sau apa plata, la temperatura camerei sau calduta;
  • utilizati lamai proaspete, netratate (evitati sucul de lamaie din comert);
  • stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie intr-un pahar, apoi adaugati apa;
  • este bine sa beti apa cu lamaie dimineata, pe stomacul gol. Evitati apa rece deoarece cere un consum mai mare de energie din partea organismului pentru asimilare;
  • inainte de a folosi lamaia, radeti coaja si conservati-o pentru a o folosi in bucatarie.

Citeste mai mult

Share