Idei consum seminte de amarant

29/05 2017

Amarantul este o planta ce a fost cultivata inca in timpurile stravechi pentru prima data de azteci. In Europa nu a fost cunoscut lunga perioada de timp, undeva in secolul al XX-lea a devenit la moda datorita tendintelor  de a consuma alimente bio si de atunci au inceput sa consume oamenii.  Citeste mai mult

Share
biscuiti_nasture

Biscuiti „Nasture”

03/03 2017

Biscuiti deliciosi pentru cei dragi

 

Biscuiti "Nasture"
 
Timp de pregatire
Timp de preparare
Timp total
 
Autor:
Tipul de reteta: Desert, Dulce, Prajituri
Ingrediente
  • • 250 g faina
  • • 250 g unt sau margarina (tinut la temperatura camerei)
  • • 2 pachete de budinca – poate fi si de difertie arome (in functie de ce budinca vom folosi biscutii vor capata acea culoare si gust – la mine a castigat cea de ciocolata)
  • • 100 g zahar pudra
  • • 1 pachet de zahar vaniliat
Instructiuni
  1. In afara de praful de budinca se amesteca toate ingredientele si se framanta foarte bine. Daca te-ai decis sa folosesti doua diferite arome de budinca, atunci imparte aluatul obtinut in doua parti egale. Incorporeaza in fiecare continutul pachetului de budinca. Framanta din nou, ca sa fie culoarea cat mai uniforma.
  2. Din aluat luam cat de marimeaza unei nuci , formam bilute si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  3. Poti oferi si forme biscuitilor, de exemplu cu ajutorul unei furculite –apasa putin furculita peste aceste bilute si vei obtine dungi.
  4. Daca doresti model de nasturi ai de efectuat urmatorii pasi: apasa putin bilele, cu ajutorul unui pahar de tuica (partea de jos) ii oferi forma rotunda si cu scobitoare poti face gaurele (doua sau patru- in functie de preferinta). Asa se modeleaza ambele parti colorate.
  5. Aseaza tava in cuptor preincalzit la 200°C si coacele timp de 10 minute.
  6. Puteti face aceste biscuiti si cu ajutorul copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot ajuta si la final savura delicioasele biscuiti. Este un acompaniament perfect langa cafea pentru cei mari, iar copiii se vor bucura de gustul dulce al biscuitilor.

Share